Rebarborový koláč s mřížkou z lineckého těsta - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Rebarbora je pozoruhodná rostlina, o které byste na první pohled vlastně ani neřekli, jak skvěle se hodí do dezertů. A přesně jeden takový připravil i šéfkuchař Roman Paulus – výborný rebarborový koláč z lineckého těsta. Kromě samotného těsta budete potřebovat už jenom náplň – tu získáte rozvařením cukru, zázvoru, skořice, lesních plodů, rebarbory a jablek. Pak už stačí jen forma na koláč. Pokud chcete, můžete navrch na koláč vytvořit efektní mřížku podle návodu Romana Pauluse, díky které bude váš koláč nejenom chutnat, ale také vypadat jako z pohádky. Jakou koláčovou náplň máte nejraději vy?

​​Suroviny:
· linecké těsto na ovocný koláč
· 4 lžíce třtinový cukr
· 400 g rebarbora
· 2 lžíce strouhaný zázvor
· 1 špetka skořice
· 100 g lesní plody
· 100 g jablko
· 20 ml tuzemák

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rebarborovy-kolac-s-mrizkou-z-lineckeho-testa

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:07 Náplň
0:55 Vaření náplně
1:14 Vychladnutí náplně
1:20 Vyválení lineckého těsta
1:56 Napasování do formy
2:17 Naplnění korpusu
2:39 Příprava mřížky a pokládání na koláč
3:55 Pečení
4:05 Vyndání a nakrojení