Rohlík pečený na klacku - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Na ohni nebo na grilu si většinou připravujeme hlavní chod, ale jednoduše zvládnete i přílohu. A to nejenom grilovanou zeleninu, ale také pečivo! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na rohlíky opékané přímo nad ohněm. Naučíte se namíchat nekynuté těsto, které potom, podobně jako třeba trdelník, namotáte na klacek. Pak už stačí jen několik minut nad žhavým uhlím a je hotovo – teplé rohlíčky, které si můžete dopřát právě jako přílohu k masu, nebo klidně i jen tak – třeba s máslem. Už jste něco podobného někdy opékali?

Suroviny:
· 400 g hladká mouka
· 1 lžička sůl
· 3 lžičky prášek do pečiva
· snítka čerstvé bylinky (rozmarýn a tymián)
· 50 g vepřové sádlo
· 140 g voda

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/rohlik-peceny-na-klacku

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava těsta
0:55 Vypracovaní těsta
1:08 Vyválení těsta do tvaru
1:48 Obtočení těsta na klacek
2:18 Opékání
2:39 Stáhnutí rohlíku z klacku
3:11 Závěr