Smažená kuřecí křidélka s bramborovou kaší a ajvarem - M.Ihnačák - RECEPTY K.LIDLU

Existuje snad nějaký masožravec, který by nemiloval smažená kuřecí křidélka? Připravte si je podle receptu šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který je před smažením obaluje ve směsi mouky a červené papriky (pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete použít místo sladké pálivou papriku). ️ Zatímco se budou křidélka smažit, můžete rozmixovat brambory s máslem v jemnou bramborovou kaši a namíchat jednoduchý salát s jarní cibulkou a citronovou šťávou. Nejlépe si nakonec pochutnáte, když budete vše podávat s dipem v podobě chutného ajvaru. Jak je máte nejraději vy?

Suroviny:
· 500 g brambory
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 100 g hladká mouka Belbake
· 1 lžíce sladká mletá paprika Kania
· 1 lžička mletý kmín Kania
· na smažení řepkový olej Vita D´or
· 50 g máslo Pilos
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 1 hrst listový salát mix
· ½ citron (šťáva)
· olivový olej Primadonna
· 60 g ajvar


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/smazena-kureci-kridelka-s-bramborovou-kasi-a-ajvarem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe


Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Brambory
0:37 Příprava masa
0:55 Příprava obalu
1:30 Obalení a smažení křídel
2:00 Příprava salátu
3:00 Příprava kaše
3:38 Servírování