Špíz z grilovaných jater se zkaramelizovanou cibulí

Jakmile se venku oteplí, je načase vytáhnout gril! Šéfkuchař Roman Paulus je na grilovací sezónu vždy připraven, což dokazuje i svým video receptem na grilované špízy z vepřových jater. Kromě jater na nich najdete i anglickou slaninu a červenou cibuli, ale protože špízy jsou jídlo hravé, můžete přidat například i žampiony nebo svou oblíbenou klobásu. I přílohu připravíte přímo na grilu. Tentokrát je dvojí – karamelizovaná cibule s tymiánem a balsamicem a grilované brambory. S čím máte špízy nejraději vy? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
Karamelizovaná cibule:
· 100 g máslo Pilos
· 400 g cibule
· 1 snítka čerstvý tymián
· 1 lžíce krupicový cukr Belbake
· 2 lžíce balsamico crema Italiamo
· 1 snítka listová petržel
Špízy:
· 600 g vepřová játra Řezníkova čerstvá porce
· 1 větvička čerstvý tymián
· 2 stroužky česnek
· extra panenský olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 200 g anglická slanina v celku Pikok
· 2 červená cibule
· 400 g brambory

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/spiz-z-grilovanych-jater-se-zkaramelizovanou-cibuli

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:11 Zkaramelizovaná cibule
0:35 Příprava špízů
1:29 Grilování brambor
1:45 Grilování špízů
2:25 Dochucení zkaramelizované cibulky
2:55 Servírování