Sůl v kuchyni: Od himalájského podkladu po solný květ - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Sůl sice používáme v kuchyni každý den, ale dost možná o ní nevíme plno zajímavých věcí. A přesně z tohoto důvodu natočil šéfkuchař Roman Paulus video, ve kterém vám představí nejznámější druhy soli a prozradí vám, k čemu se nejlépe hodí. Zjistíte, jaký je rozdíl mezi přírodními a rafinovanými solemi a jestli je sůl opravdu tak „nezdravá“, jak se občas říká. Podíváte se také na to, co je to maldonská nebo himalájská sůl nebo čím se vyznačují takzvané uzené soli. Na závěr ještě alespoň očima ochutnáte asi nejvzácnější „solný květ“. Jakou sůl používáte nejraději vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/sul-v-kuchyni-od-himalajskeho-podkladu-po-solny-kvet

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
1:00 Rafinované soli
1:25 Růžová himalájská
1:40 Maldonská sůl
2:08 Solný květ
2:53 Ochucené soli
2:59 Závěr