Tradiční boloňské lasagne - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Lasagne patří mezi klasiky italské kuchyně, které jsou milované po celém světě. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept, pomocí kterého zjistíte, jak upéct ty nejtradičnější – boloňské. Příprava je pestrá a zábavná a začíná se právě boloňskou omáčkou, do níž kromě masa (tradičně telecího, ale můžete použít i mix mletého hovězího a vepřového) patří možná trochu nečekaně třeba i kořenová zelenina nebo červené víno. Na samotný závěr stačí už jen několikrát proložit všechny vrstvy do pekáčku nebo zapékací mísy – boloňskou omáčku, bešamel z másla, mouky a mléka, parmazán a samotné pláty těstovin. Podávejte jen tak, nebo s voňavou rajčatovou omáčkou. Už jste domácí lasagne někdy zkoušeli? Jak to dopadlo?


Suroviny:
2 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
50 g cibule
30 g mrkev
35 g petržel
35 g celer
5 stroužků česnek
400 g mleté maso mix 100 % Řezníkova čerstvá porce
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
250 g loupaná sekaná rajčata Baresa
50 g rajčatový protlak Kania
200 ml červené víno Bordeaux
3 bobkový list Kania
5 kuliček černý pepř Kania
5 kuliček nové koření
600 ml hovězí/kuřecí vývar
bešamel
250 g těstoviny na lasagne Combino
125 g parmazán parmigiano reggiano Italiamo

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/tradicni-bolonske-lasagne

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:12 Orestování základu
0:38 Plátýnko s divokým kořením
0:55 Přidání mletého masa
1:07 Okořenění základu a přidání rajčat
1:32 Podlití červeným vínem a svaření
1:40 Přidání koření, vývaru a vaříme
2:00 Plnění do zapékací misky
2:38 Vrstvení lasagne
3:17 Vložení do trouby
3:33 Servírování