Vepřová játra s hořčičnou omáčkou, bulgurem a quinoou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Jsou lidé, kteří si restovaná játra nemohou vynachválit a s tímto receptem se mezi ně dozajista přidáte i vy! Šéfkuchař Roman Paulus připravil návod na vepřová játra s hořčičnou omáčkou. Dozvíte se, jak játra správně orestovat, aby neztvrdla, i to, proč se říká, že je nejlepší je solit až na konci. Použít můžete stejně jako Roman Paulus játra vepřová, ale pochutnáte si i na drůbežích a obzvláště na telecích! Kromě jater se naučíte i připravit omáčku s hrubozrnnou hořčicí a jablečným octem. Jako příloha se nejvíc hodí quinoa s bulgurem, ale zabodujete i s hranolkami, nejlépe domácími. Napište nám do komentářů, jak máte nejraději játra vy!


Suroviny:
Příloha:
· 1 lžíce másla Pilos
· 1 cibule
· 3 stroužky česneku
· 30 g petržele
· 30 g mrkve
· 40 g celeru
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 400 g směs předvařené quinoy a bulguru Golden Sun
· 200 ml vepřového (drůbežího) vývaru
· 2 lžíce čerstvé sekané listové petržele
· vídeňská cibulka
Játra:
· 600 g vepřových jater Řezníkova čerstvá porce
· hladká mouka Belbake
· 50 g přepuštěného másla
· 2 lžíce másla Pilos
· 2 šalotky
· 2 lžíce hrubozrnné hořčice Kania
· 2 lžíce jablečného octa
· 200 ml vepřového (drůbežího) vývaru


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprova-jatra-s-horcicnou-omackou-bulgurem-a-quinoou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Příprava přílohy
1:28 Příprava vepřových jater a opékání
2:19 Příprava omáčky
3:09 Vložení jater do omáčky
3:32 Dokončení pokrmu, přidání bylinek
4:25 Servírování