Vepřový vývar - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

V kuchyni se nejčastěji setkáte s hovězím či kuřecím vývarem, ale v řadě receptů vyniká vývar připravovaný z vepřových kostí. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil recept na poctivý vepřový vývar a prozradí vám, jak ho správně založit, aby byl opravdu silný, i proč je dobré použít základ z vepřových kostí a kloubů, které obsahují vysoké množství kolagenu. Na poctivý vývar budete potřebovat alespoň 6 hodin, ale máte-li doma hrnec na pomalé vaření, můžete ho nechat pracovat klidně celou noc. V jakých receptech vepřový vývar používáte nejraději?


Suroviny:
· 500 g vepřové kosti
· 1 vepřová nožička
· 100 g kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
· 50 g cibule
· 10 kuliček nové koření
· 25 kuliček černý pepř
· 5 bobkový list
· 3 l vody

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprovy-vyvar

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:07 Základ vývaru
1:04 Tažení vývaru
1:25 Závěr