Žemlovka z vánočky, jablek a tvarohu - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pamatujete si na žemlovku ze školní jídelny? Nebo ještě lépe od babičky? Doma si teď můžete upéct takovou, která vás zaručeně okamžitě vrátí do dětství. Pomůže vám k tomu recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který natočil video návod na žemlovku s vánočkou, jablky a tvarohem. Tzv. „zemlbába“ se neobejde bez podušených jablek, ale můžete je doplnit ještě třeba o tvrdé hrušky nebo vlašské ořechy – zkrátka podle chuti. Pak už zbývá akorát namíchat zálivku na namáčení vánočky (nebo toastového chleba) a tvarohovou náplň, kterou budete jednotlivé vrstvy žemlovky prokládat. Nakonec ji nezapomeňte po upečení pořádně zaprášit moučkovým cukrem! ️ Jak máte žemlovku nejraději vy?

Suroviny:
Jablka:
· 3 lžíce másla Pilos
· 300 g jablek
· 1 lžíce skořice Kania
· 20 g vanilinového cukru Belbake
Zálivka:
· 3 vejce „M“
· 300 ml plnotučného mléka Pilos
· 150 ml smetany ke šlehání Pilos (33 %)
· 40 vanilinového cukru Belbake
Tvarohová náplň:
· 375 g plnotučného tvarohu Pilos ve vaničce
· 2 žloutky
· 75 g krupicového cukru Belbake
· 30 vanilinového cukru Belbake
· 1.5 bio citron (kůra)
Sestavení:
· 60 g másla Pilos
· 2 máslové vánočky s mandlemi a rozinkami
· 150 g rozinek Belbake
· 150 g brusinek Alesto
· 2 lžíce moučkového cukru Belbake

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zemlovka-z-vanocky-jablek-a-tvarohu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava jablek
0:56 Příprava zálivky
1:18 Tvarohová náplň
1:40 Namáčení vánočky a vyskládání do pekáče
2:44 Pečení
2:54 Dozdobení a servírování