#112 grilované chessburgery - trénink na burgerfest 2018

více informací a recept zde v boxu

▼ Otevři zde pro více informací ▼


Přihlaste se k odběru kanálu
https://www.youtube.com/c/pipmaster?sub_confirmation=1
FB https://www.facebook.com/pip.mastercz
Instagram https://www.instagram.com/pipmastergrill/
Twitter https://twitter.com/pipMasterGrill

grilované chessburgery - trénink na burgerfest 2018
hovězí maso 80/20
4 červené cibule
slanina
čedar
gouda
okurky
rajčata
salát
4 lžíce majolky
2 lžíce BBQ omáčky
1 lžíce worchesteru
1 lžíce sriracha omáčky
sůl&pepř
1 lžíce vinného octa
dcl vody
sůl&pepř

Bulky
Zdroj - cuketka.cz
Suroviny
500 g hladké pšeničné mouky
280 ml mléka
60 g másla
40 g cukru
2 vejce
9 g instantních kvasnic
9 g soli

Postup
1 Máslo rozpusťte v rendlíku. Jedno vejce rozšlehejte v misce. Troubu rozehřejte na 210 °C.
2 Do mísy robota prosejte mouku. Přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Přidejte mléko, vejce a másla. Do robota zasuňte hák na hnětení a začněte hnětat na nejnižší rychlost, aby se ingredience promíchaly (asi 2 až 3 minuty). Poté zvyšte rychlost na střední otáčky a hnětejte asi 8 až 10 minut. Těsto by mělo být hezky hebké a nemělo by se lepit k okrajům mísy.
3 Uhnětené těsto přendejte do uzavřené nádoby. Zakryjte a nechte kynout asi 90 minut, dokud těsto neznásobí objem.
4 Jakmile těsto nakyne, ještě v nádobě ho pěstí pěkně splácněte a vyklopte na pracovní desku. Těsto rozdělte na dílky o hmotnosti 60 g. Každý dílek pak vytvarujte do tvaru kulaté bulky. Ty potom rozložte na plech vystlaný pečícím papírem. Zakryjte utěrkou a nechte asi 25 až 30 minut kynout.
5 Nakynuté bulky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mákem. Plech s bulkami dejte do rozehřáté trouby a pečte asi 15 minut, dokud nejsou krásně vybarvené. Upečené žemle přendejte na mřížku a nechte vychladnout.