Kuřecí kuličky s chorizem a pečenými brambory - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Středomořská kuchyně se kromě ryb a mořských plodů vyznačuje také výbornými uzeninami. Jednu takovou – chorizo – využil ve svém receptu šéfkuchař Roman Paulus. Ten spojil pikantní a výraznou chuť klobásy s jemnými kuřecími karbanátky s parmazánem a vytvořil tak zajímavou kombinaci španělské a italské kuchyně. V receptu se dozvíte, jak vyrobit směs na kuřecí kuličky, i jak správně uvařit smetanovou omáčku s chorizem, kuřecím vývarem a kapkou bílého vína. Roman Paulus to vše podává s pečenými bramborami, ale pochutnáte si například i s italskými těstovinami. Dáváte přednost italské, nebo španělské kuchyni? Napište nám to do komentářů!

Masové kuličky:
· 600 g kuřecí mleté maso
· 70 g cibule
· 1 vejce „M“
· 2 lžíce sekaná listová petržel
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 50 g parmazán Parmiggiano Reggiano Italiamo
· 100 g strouhanka Belbake
· extra panenský olivový olej Sol&Mar
Smetanová omáčka:
· 100 g chorizo Sol&Mar
· 100 g cibule
· 2 stroužky česnek
· 1 lžíce mletá pálivá paprika Kania
· 100 ml suché bílé víno
· 200 ml kuřecí vývar
· 250 ml smetana na vaření (12 % tuku) Pilos
· 10 g čerstvá pažitka
Pečené brambory:
· 600 g brambory
· extra panenský olivový olej Sol&Mar
· čerstvý rozmarýn

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zrcadl...

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 ÚVod
0:10 Příprava masové směsi
0:50 Tvarování kuliček a opékání na pánvi
1:20 Vytvoření omáčky
2:29 Přidání kuliček do omáčky a zlití smetanou
2:44 Dokončení a závěr