Brokolice na grilu s omáčkou z grilovaných paprik - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Když se řekne grilovaná zelenina, většina lidí si představí papriku nebo cuketu. Na grilu ale můžete připravit i nevšednější kousky – například grilovanou brokolici podle video receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Je to snadné – naučíte se brokolici správně ochutit kořením a olivovým olejem (případně máslem) a zabalit do alobalu, aby se na grilu krásně prohřála, ale nespálila se. Zatímco se bude grilovat, připravíte si skvělou omáčku z grilovaných (nebo pečených) paprik a na závěr vám zbyde už jen brokolici naporcovat a dozdobit slunečnicovými semínky a balkánským sýrem. Jaká je vaše nejoblíbenější grilovaná zelenina?

Suroviny:
Brokolice:
· 4 × brokolice
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 barev Kania
· 35 g extra panenský olivový olej Primadonna
· 30 g pikantní slunečnicová semínka Alesto
· 1 × balkánský sýr Pilos
Omáčka z grilovaných paprik:
· 4 × červená paprika
· 1 stroužek česnek
· snítka čerstvá bazalka
· 50 g extra panenský olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s chilli Kania


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/brokolice-na-grilu-s-omackou-z-grilovanych-paprik

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava brokolice
0:36 Zabalení do alobalu a vložení na gril
1:00 Příprava omáčky
2:03 Vyndání brokolice z grilu a naporcování
3:07 Dozdobení
3:21 Dokončení a servírování