Domácí dort Kati s drceným těstem - nejslavnější a nejlepší maďarský recept!| Chutný TV

Domácí dort Kati s drceným těstem - nejslavnější a nejlepší maďarský recept!| Chutný TV

SUROVINY:

Mouka
600 g
Moučkový cukr
160 g
vanilkový cukr
1 lžička
sůl
1 špetka
máslo 82%
250 g
žloutky
4 ks
Mléko
100 ml
DÁME VYCHLADIT NA 30 MIN
3 stejně velké díky (cca 400 g)
vyválíme čtvercové pláty o rozměrech asi 30 × 30 cm
PEČEME NA 170 ° C / 10 MIN
jeden plát těsta si rozdrtíme
cukr krystal, vaříme 3-4 minut
60 g
voda
200 ml
Kakao
50 g
vanilkové aroma
1 lžička
rum
50 ml
Meruňkový džem
160 g
máslo 82%
250 g
moučkový cukr
80 g
smícháme máslo se směsí kakaa a rumu
první vrstvu tvoří plát těsta
následuje kakaový krém a rozdrcené těsto
druhý plát těsta
na parní lázni vyšlehané vaječné bílky
4 ks
Cukr
170 g
Vanilkový cukr
1 balení
zahřejeme na 75 ° C
směs se mícháme 10-15 minut
sněhová vrstva
DÁME DO LEDNICE NA 8 H
hořká čokoláda
50 g