Domácí grilovací zvěřinové klobásy - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Máte rádi grilovací klobásky? A už jste někdy vyzkoušeli ty zvěřinové? To je opravdová lahůdka! Šéfkuchař Roman Paulus vám ve svém video návodu ukáže, jak si připravit domácí. Nebudete k tomu potřebovat ani příliš mnoho surovin! Základem je mleté zvěřinové maso. Roman Paulus zvolil dančí plec, ale může to být například i krkovice a nemusíte se omezovat jen na dančí maso – skvěle poslouží i jelen, srnec nebo divočák. Do směsi pak stačí jen přimíchat namletý bůček (aby byly klobásky šťavnatější) a několik dalších surovin. Na závěr je potřeba směs naplnit do střívka a můžete s klobáskami rovnou na gril. Už jste někdy domácí klobásky zkoušeli? A jak to dopadlo?

Suroviny:
Zvěřinové klobásky:
· 800 g mletá dančí plec
· 200 g mletý tučný vepřový bok
· čerstvý rozmarýn
· 20 ml brandy
· 80 ml ledová voda
· pepř
· sůl
· praná skopová střeva
· k podávání čerstvý chléb
· k podávání hořčice dle chuti
Zelný salát:
· 250 g červené zelí
· 1 jablko
· 30 g lahůdková cibulka
· 50 g nakládané cibulky
· 2 lžíce citronová šťáva
· 1 lžíce extra panenský olivový olej
· sůl
· pepř
· 1 lžíce krupicový cukr
· 1 snítka čerstvý libeček

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/domaci-grilovaci-zverinove-klobasy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa a jeho ochucení
1:45 Plnění do plničky
2:04 Navlečení střívka a plnění
3:02 Odměření klobás
3:56 Grilování
4:20 Servírování