Dort eclair – toho se nikdy nepřejíte!| Chutný TV

Dort eclair – toho se nikdy nepřejíte!| Chutný TV

SUROVINY:

1) voda
750 ml
2) máslo
230 g
3) sůl
1 špetka
4) přivedeme k varu
5) mouka
230 g
6) vejce
8 ks
7) 2 pečící formy (ve velikosti 40x50 cm)
8) PEČEME NA 2000C / 15 MIN a poté PEČEME NA 1800C / 15 MIN
9) čokoládový pudink
2 balení (50 g každé)
10) mléko
250 g
11) mléko
500 ml
12) zahříváme na mírném ohni, dokud neztuhne
13) sundáme z plotny a necháme vychladnout
14) máslo
250 g
15) moučkový cukr
140 g
16) mícháme 1-2 min
17) vychladlý pudink
18) první část vychladnutého korpusu, pudinkový krém
19) smetana ke šlehání 33%
250 ml
20) moučkový cukr
50 g
21) třetí vrstva, šlehačka
22) druhá část korpusu
23) cukr krystal
250 g
24) smetana ke šlehání 33%
250 ml
25) vaříme 3 min
26) DÁME VYCHLADIT NA 5-6 H