Grilované tofu s luštěninovým salátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Grilování nemusí být jenom o mase. A také nemusí být jenom o zelenině. Skvělý veganský steak na grilu připravíte z ochuceného tofu, jak to udělal třeba šéfkuchař Roman Paulus. Samotné grilování tofu zabere jen pár minut, a tak si během příprav zvládnete namíchat i jednoduchý, ale velmi chutný luštěninový salát plný bílkovin. Do něj budete potřebovat několik druhů luštěnin – cizrnu, červené a bílé fazole – ale také spoustu zeleniny a bylinek – bazalku, pažitku nebo třeba koriandr. U tohoto salátu se ale fantazii meze nekladou, a tak můžete přidat vše, co máte rádi, třeba olivy nebo sušená rajčata. K podávání budete potřebovat už jen několik lístků mladého salátu. Už jste někdy tofu grilovali? A jak vám chutnalo?

Suroviny:
· 100 g vařená cizrna Freshona
· 50 g bílé fazole Campo Largo
· 100 g červené fazole Freshona
· 25 g černé olivy bez pecek Baresa
· 25 g zelené olivy bez pecek Baresa
· 50 g okurka
· 1 červená cibule
· 4 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 2 lžíce citronová šťáva
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 1 hrst čerstvé bylinky (petržel, bazalka, koriandr, pažitka)
· 4 tofu na gril Gyros Grill&Fun
· 2 salátová srdíčka (mladý římský salát)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/grilovane-tofu-s-lusteninovym-salatem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava salátu
2:14 Marinování tofu
2:40 Vložení do grilu
2:53 Dokončení a servírování
4:00 Závěr