Guláš na španělský způsob s uzenou paprikou

Guláš si patrně spojujete hlavně s maďarskou kuchyní. Protože ale není na škodu tradiční recepty občas trochu ozvláštnit, připravil šéfkuchař Roman Paulus návod na vepřový guláš na španělský způsob s uzenou paprikou. Naučíte se, jak správně připravit základ i jak zatáhnout vepřové maso, aby si zachovalo maximum své šťavnatosti. Španělský nádech dodá guláši hlavně již zmiňovaná uzená paprika a ideálně pak tradiční španělský salám chorizo. Netradičními gulášovými surovinami budou i bazalka, cizrna a červené fazole. Na guláši si pochutnáte s dušenou rýží anebo nejlépe s domácím kváskovým chlebem. Jaký nejméně tradiční guláš jste vyzkoušeli vy?

Suroviny:
• extra panenský olivový olej Sol&Mar
• 2 vetší cibule
• 4 stroužky česneku
• 600 g vepřových kostek na guláš Řezníkova čerstvá porce
• keramický mlýnek s mořskou solí Kania
• keramický mlýnek s pepřem Kania
• 1 lžíce sekaného čerstvého tymiánu
• 3 lžíce sekaných rajčat Freshona
• 4 lžíce uzené papriky
• 500 ml vepřového vývaru
• 300 g uherské klobásy pikant Pikok
• 100 g vařené cizrny Sol&Mar
• 100 g vařené červené fazole Kidney Frehshona
• 200 g červené papriky
• 1 hrst čerstvé bazalky
• 150 g předvařené rýže Golden Sun


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/gulas-na-spanelsky-zpusob-s-uzenou-paprikou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe