Hovězí kuličky s parmazánovou omáčkou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Masové koule jste už patrně někdy vyzkoušeli, ale máte zkušenost i s hovězími kuličkami s parmazánovou omáčkou? Pokud ne, je pro vás tento video recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka jako dělaný. Ačkoliv se nejedná o klasické karbanátky, jejich příprava je celkem podobná. Naučíte se, jak namíchat kuličky z mletého hovězího masa, jak je správně orestovat na oleji (s kapkou bílého suchého vína) a k tomu připravíte i přílohu v podobě tarhoni. Jednoduchá parmazánová omáčka je už jen pomyslná třešnička na dortu, která dodá celému jídlu svěží italský nádech. A máte nějaký svůj recept na masové koule? Pochlubte se jím!

Suroviny:
· 1 kg mleté hovězí maso Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 70 g strouhanka Belbake
· 120 g parmazán Parmiggiano Reggiano Italiamo
· 2 × šalotka
· 6 stroužků česnek
· 1 hrst čerstvý rozmarýn
· extra panenský olivový olej Italiamo
· 500 g tarhoňa Combino
· 2 lžíce máslo Pilos
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· 100 ml bílé suché víno Soave
· 500 ml plnotučné mléko Pilos
· 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· ½ × citron (šťáva)
· 1 svazek lahůdková cibulka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hovezi-kulicky-s-parmazanovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:16 Příprava masové směsi
1:49 Příprava tarhoňi
2:15 Příprava masových kuliček
2:44 Opékání kuliček na pánvi
3:09 Příprava omáčky
4.56 Podlití kuliček vínem
5:07 Dodělání omáčky
6:42 Přidání masových kuliček do omáčky
6:57 Dodělání tarhoňi
7:10 Dochucení omáčky
7:30 Servírování