Hráškový krém s lososem na páře - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Existuje spousta receptů na hráškovou krémovou polévku, ale tento patří jednoznačné mezi ty nejlepší. Šéfkuchař Roman Paulus se pustil do smetanové hráškové polévky, kterou doplnil o filety lososa vařené v páře. Hráškový krém připravíte jednoduše z několika základních surovin a máty, která mu dodá svěží nádech. Na lososa vám pak bude stačit jenom základní koření. Pokud si budete chtít usnadnit práci, můžete stejně jako Roman Paulus použít multifunkční robot Monsieur Cuisine, ale vše zvládnete i „klasicky“ na sporáku. Jakou krémovou polévku máte nejraději vy?

Suroviny:
· 70 g máslo
· 50 g pórek
· 30 g šalotka
· 300 g mražený hrášek
· 500 ml kuřecí vývar
· 100 ml smetana (33 % tuku)
· 1 snítka čerstvá máta
· sůl
· pepř
· 400 g filet lososa
· 1 lžíce olivový olej
· 4 plátky anglická slanina

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hraskovy-krem-s-lososem-na-pare

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:08 Příprava základu a zarestování
0:42 Přidání hrášku a ostatních ingrediencí
1:10 Příprava lososa
1:52 Mixování
2:13 Servírování