Jak očistit a připravit sardinky jako profesionál - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Když ve své kuchyni narazíte na sardinky, připravte si z nich něco dobrého! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod na to, jak sardinky očistit i vyvrhnout, abyste je mohli upéct nebo ugrilovat. Naučíte se i trik, jak sardinku nařezat, aby se propekla krásně rovnoměrně. O něco méně známý způsob přípravy sardinek je filetování. To je překvapivě snadné, zvládnete to hravě! Filety se hodí buď na smažení nebo na nakládání do sladkokyselého nálevu. Nakonec uvidíte i jak vyfiletovat sardinku na takzvaného „motýlka“, což se vám bude skvěle hodit například na přípravu rybích rolek a grilování. Jak sardinky máte nejraději vy?


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-ocistit-a-pripravit-sardinky-jako-profesional

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:10 Očištění do šupin
0:40 Vyvrhnutí sardinky
1:21 Naříznutí ryby
1:30 Grilování sardinky
1:47 Filetování sardinky
2:40 Filetování na motýlka
4:50 Naplnění sardinky
5:06 Závěr