Jak připravit kraba - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Už jste někdy ochutnali kraba? Pokud ještě ne, určitě byste to měli napravit. Pro takovou příležitost natočil šéfkuchař Roman Paulus během svého putování Srí Lankou video, ve kterém vám ukáže, jak nejdříve kraba očistit a jak z něj následně připravit skvělou pochoutku. Naučíte se, jak z kraba dostat co nejvíce masa (zejména z nohou a klepet) i jak následně orestovat maso se šalotkou, česnekem a trochou smetany. Výslednou směs můžete podávat na toastu nebo přímo ve skořápce z kraba. A pokud máte chuť, uděláte nejlépe, když nakonec vše ještě zapečete s trochou parmazánové směsi. Jaký nejzajímavější plod moře jste kdy ochutnali?

Suroviny:
· 2 × modrý krab
· 2 lžíce olivový olej
· 1 × šalotka
· 2 stroužky česnek
· sůl
· pepř
· 1 lžička hladká mouka
· 250 ml bílé víno
· 250 ml smetana (33 % tuku)
· 1 lžíce strouhaný parmazán
· 1 lžíce strouhanka
· ½ lžíce kari listy
· ½ lžíce celerová nať

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-pripravit-kraba

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:21 Rozložení kraba
0:36 Očištění schránky
0:44 Uvaření ve vodě
0:46 Vyndání masa
2:08 Příprava na pánvi
3:05 Přidání smetany a dokončení
3:15 Naplnění do schránky
3:50 Příprava směsi na zapečení
4:09 Zapečení
4:13 Závěr