Lososové rizoto s bazalkou a cherry rajčaty - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pravé italské rizoto nezískává svou krémovitost použitím smetany, ale volbou správného druhu rýže – velmi často se jedná o druh arborio. A přesně z této rýže připravil výborné italské rizoto i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Nejprve si společně připravíte základ z lahůdkové cibulky a řapíkatého celeru a pak stačí už jen přidat rýži, bílé suché víno a postupně i další suroviny – a protože se jedná o lososové rizoto, tak hlavně toho lososa, které nejdříve zbavíte kůže. Na závěr bude k dokonalosti už chybět jen trocha parmazánu, cherry rajčátek a zbylé víno rozlité do skleniček. Jaké rizoto máte nejraději vy?

Suroviny:
· extra panenský olivové olej Primadonna
· 3 řapíky celer
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 1 bobkový list Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 300 g cherry rajčata
· 500 g losos atlantický - filety
· 200 g rýže Arborio Italiamo
· 200 ml bílé suché víno
· 1,5 l zeleninového vývaru
· 50 g parmazánu Milbona
· čerstvá bazalka
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1 citron (šťáva)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/lososove-rizoto-s-bazalkou-a-cherry-rajcaty

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava zeleninového základu a orestování
1:18 Příprava lososa
1:40 Přisypání ráže a podlití vínem
2:03 Přilití vývaru a rajčat
2:26 Příprava bazalky
2:47 Přidání lososa a dokořenění
3:26 Přidání parmezánu a dokončení bylinkami, máslem
4:20 Servírování