Lososový závin se smetanovým dipem - M.Ihnačák - RECEPTY K.LIDLU

Slaný závin patrně není nic, co byste neznali, ale už jste ho někdy vyzkoušeli s lososem? Přesně takový recept připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák. Kromě samotné ryby přijde do lososového štrúdlu i spousta chuťově výrazných surovin, mezi kterými nechybí ani černé a zelené olivy, česnek nebo sušená rajčata. Zatímco se bude závin péct, v pohodě stihnete uklidit kuchyň a navíc si namíchat medovo-smetanový dip s bylinkami. Jaký slaný závin máte nejraději vy?

Suroviny:
Lososový závin:
· 2 řapíky celer
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 50 g zelených oliv bez pecek Baresa
· 50 g černých oliv bez pecek Baresa
· 100 g sušená rajčata v oleji Italiamo
· 3 stroužky česnek
· čerstvá bazalka
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 bio citron (kůra)
· 2 vejce „M“
· 1 listové těsto Chef Select & You
· 500 g filet z lososa
Smetanový dip:
· 300 g zakysaná smetana Pilos
· 1 lžíce med
· 1 bio citron (šťáva + kůra)
· čerstvá bazalka
· čerstvá máta
· čerstvá listová petržel
· čerstvá pažitka
Listový salát:
· 100 g listový salát
· ½ citron (šťáva)


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/lososovy-zavin-se-smetanovym-dipem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava zeleniny
1:26 Plnění listového těsta lososem
2:25 Pečení
2:33 Příprava dipu
3:55 Příprava salátu
4:27 Servírování