Mrkvový dort - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Mrkvový dort zní napoprvé trochu zvláštně, ale jakmile ho jednou vyzkoušíte, možná už nebudete chtít žádný jiný! Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod na to, jak si doma „mrkváč“ upéct. Kromě samotné mrkve budete potřebovat ještě vejce, jablečné pyré, olej a samozřejmě cukr, mouku a třeba také kypřicí prášek. Po samotném pečení můžete během chlazení připravit nadýchaný krém z másla a krémového sýra. Roman Paulus vám posléze ukáže i to, jak správně dort promazat a nakonec ozdobit krémem a třeba marcipánovými mrkvičkami. Už jste zeleninový dort někdy vyzkoušeli?

https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/mrkvovy-dort-1

Suroviny:
Korpus:
- 450 g mrkve
- 4 vejce „M“
- 120 ml jablečného pyré
- 180 ml slunečnicového oleje
- 200 g krystalového cukru
- 200 g třtinového cukru
- 1 lžička perníkového koření
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 125 g pekanových ořechů
- 300 g hladké mouky
Krém:
- 340 g másla
- 450 g krémového sýra Palouček
- vanilkové aroma
- 700 g moučkového cukru
Dekorace:
- marcipánové mrkvičky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe