Pečená kachní prsa s hlívou a bramborovými šiškami - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kachní prsíčko patří mezi speciality, které si dopřáváme spíše při slavnostnějších příležitostech, tak ať stojí za to! Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak připravit kachní prsa od začátku do konce – zjistíte, jak je správně nařezat i nasolit a následně nechat zatáhnout v pánvi, aby si i po propečení zachovala veškerou svou šťavnatost. Zatímco se prsa budou dopékat, připravíte si ještě jednoduché bramborové šišky orestované na kachním sádle a hlívu ústřičnou se špenátem. Pak už stačí prsíčka jen krásně tence nařezat a pozvat všechny hosty ke stolu. ️ Máte vy nějaký svůj recept na kachní prsa? Podělte se o něj!

Suroviny:
Kachní prsa:
· 4 kachní prsa s kůží
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 1 snítka čerstvý rozmarýn
Bramborové šišky:
· 300 g brambory
· 1 × vejce „M“
· 100 g hrubá mouka Belbake
Houby se špenátem:
· 2 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 1 červená cibule
· 200 g hlíva ústřičná
· 100 g baby špenát

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-kachni-prsa-s-hlivou-a-bramborovymi-siskami

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Kachní prsa
0:45 Opečení a dochucení masa
1:58 Přendání prsou do mísy a pečení
2:37 Bramborové šišky příprava těsta
3:00 Vyválení těsta
4:07 Vaření šišek
4:30 Příprava hlívy se špenátem
5:15 Servírování