Pečené jehněčí kolínko se špenátem a chlupatým knedlíkem - - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Špenát patří k jarní kuchyni stejně jako jehněčí maso, a tak je šéfkuchař Roman Paulus zkombinoval do jednoho výborného receptu. Samotná jehněčí kolínka připravíte snadno – stačí je nasolit a upéct pod pokličkou nebo alobalem společně s celerem, česnekem a cibulí. Během pečení se budete moct věnovat přílohám – chlupatým knedlíkům a krémovému špenátu, který Roman Paulus připravuje v multifunkčním robotu Monsieur Cuisine, ale zvládnete ho případně i bez něj. Tajemství jeho chuti nespočívá v samotném špenátu, ale v předem připravené „cibulové jíšce“ a v přidání mléka a poctivé smetany. Už jste jehněčí maso někdy připravovali? Pochlubte se nám svým oblíbeným receptem v komentářích!

Suroviny:
Pečené koleno:
· 4 jehněčí koleno
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 2 cibule
· 10 stroužků česnek
· sušený tymián Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
Krémový špenát:
· 70 g máslo Pilos
· 1 menší cibule
· 2 stroužky česnek
· 35 g hladká mouka Belbake
· 150 ml čerstvé mléko Pilos (3,5 % tuku)
· 100 ml čerstvá smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· 350 g mražený listový špenát Freshona
Příloha:
· chlupaté knedlíky
· 20 g lahůdková cibulka
· 50 g cibule
· 50 g sádlo Pikok

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecene-jehneci-kolinko-se-spenatem-a-chlupatym-knedlikem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:12 Příprava masa a pečení
1:05 Příprava špenátu
2:56 Servírování