Pečené kuřecí čtvrtky s jablky a celerovým pyré - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kuřecí maso je v kuchyni oblíbené zejména díky tomu, na kolik způsobů se dá připravit. Vyzkoušejte příště třeba ten podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který upekl kuřecí čtvrtky s jablky a doplnil je celerovým pyré. Společně s ním kuřecí kousky naporcujete a upečete s jablky a rozmarýnem. Během toho, co se bude v troubě péct křupavá kůrčička, připravíte si i skvělé celerové pyré, které je osvěžující alternativou ke klasické bramborové kaši. Kromě celeru do něj patří i cibule a stejně jako ke kuřecím čtvrtkám jablka. Na závěr stačí už jen podávat s lehkým salátkem z rukoly a mladého špenátu. Už jste celerové pyré někdy vyzkoušeli?

Suroviny:
· 1 kg kuřecí čtvrtky Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 1 hrst čerstvý rozmarýn
· 5 lžíce máslo Pilos
· 1 × cibule
· 1 × celer
· 2 × jablko
· 1 hrst čerstvá rukola
· 1 hrst baby špenát
· 1,5 × citron (šťáva)


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecene-kureci-ctvrtky-s-jablky-a-celerovym-pyre

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa na plech
0:56 Pečení masa v troubě
1:01 Příprava celerového pyré
3:26 Jablko a máslo k masu
4:08 Mixování celeru a dochucení
4:57 Servírování