Plněná sekaná roláda s bramborovou lepenicí - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Víte, co je to lepenice? Pod tímto ne všem známým názvem se skrývají šťouchané brambory s kysaným zelím, které jako přílohu připravil šéfkuchař Roman Paulus. Kromě toho se ale naučíte i výborný hlavní chod v podobě sekané rolády plněné vejci, šunkou a sýrem, kterou navíc ještě obalíte do šťavnaté slaniny. Ta vytvoří na sekané krásně křupavou kůrčičku. Aby se vám roláda dobře balila, ukáže vám Roman Paulus i svůj oblíbený trik s pečicím papírem. Už jste někdy plněnou sekanou upekli? A co jste do ní vše dali?


Suroviny:
Sekaná roláda:
2 houska
150 ml plnotučné mléko Pilos
800 g mleté vepřové maso Řezníkova čerstvá porce
2 vejce „M“
2 špetky keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
1 lžička kmín Kania
1 lžička sladká mletá paprika Kania
2 stroužky česnek
2 lžičky sůl Kania
1 lžíce dijonská hořčice Kania
30 g strouhanka Belbake
1 lžíce sekaná čerstvá majoránka

Plnění a dokončení:
rostlinný olej ve spreji Belbake
100 g sýr Eidam Pilos
100 g vepřová šunka Pikok
4 vejce „M“
300 g krájená anglická slanina Pikok
200 ml voda
1 lahůdková cibulka

Bramborová lepenice:
· 20 g vepřové sádlo Pikok
· 1 cibule
· 400 g kysané zelí Freshona
· 400 g brambory

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/plnena-sekana-rolada-s-bramborovou-lepenici

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes.
0:00 Úvod
0:10 Příprava směsi na sekanou
1:15 Rolování rolády za pomocí pečícího papíru
2:10 Balení do slaniny
2:35 Přendání do pekáče
2:54 Pečení
3:05 Příprava lepenice
4:14 Servírování
5:11 Závěr