Skotské vejce se zelným salátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Nevíte, co je to skotské vejce? A co takhle pštrosí vejce, znáte? Je to totiž to samé! Šéfkuchař Roman Paulus připravil jednoduchý recept z mletého masa, který je navzdory svému původu vnímaný jako výborná česká klasika. Ačkoliv se jedná o recept z hovězího masa, hodí se do něj i mleté vepřové. (Dejte nám vědět, z jakého masa nejraději vaříte vy!) Když vám navíc nějaké maso zbyde, můžete z něj udělat skvělé karbanátky, v troubě nebo na pánvi. Ke skotskému vejci patří i dobrá příloha. Roman Paulus zvolil rychlý zelný salát s červenou řepou a křenem, který doplňuje domácí bramborová kaše.

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://www.kuchynelidlu.cz/product/skotske-vejce-se-zelnym-salatem

Suroviny:
- 400 g bílého zelí
- 200 g červené řepy
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 1 lžička celého kmínu Kania
- 2 lžíce řepkového oleje Vita D´or
- 3 lžíce octa
- 2 lžičky křenu Kania
- 400 g mletého hovězího masa Řezníkova čerstvá porce
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce křemžské hořčice Kania
- ½ hrnku + 50 ml čerstvého plnotučného mléka Pilos
- 1 houska nebo rohlík
- 6 vajec „M“
- hladká mouka Castello na obalování
- strouhanka Castello na obalování
- přepuštěné máslo na smažení
- 350 g vařených brambor
- 50 ml čerstvé smetany (33 % tuku) Pilos
- 1 lžíce másla Pilos
- listová petržel na ozdobu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe