Snadná a rychlá salsa Chimichurri - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Pod poněkud legračním názvem chimichurri se skrývá skvělá omáčka či dip populární zejména v Jižní Americe. Používá se zejména k dochucování grilovaného hovězího masa, ale skvěle se hodí například i do tortill nebo k pečeným rybám. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, díky kterému si připravíte chimichurri od základů doma. Stačí vám několik základních surovin, mezi nimiž nechybí zejména petržel, pálivá paprička nebo česnek a červený vinný ocet. ️ Už jste tuto omáčku někdy vyzkoušeli? A jak vám chutnala?

Suroviny:
40 g listová petržel
1 malá chilli paprička
2 stroužky česnek
1 lžíce sušené oregano
1 lžíce citronová šťáva
70 ml červený vinný ocet
200 ml extra panenský olivový olej
sůl
pepř

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/snadna-a-rychla-salsa-chimichurri

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Smíchání všech surovin
1:23 Uležení omáčky a závěr