Snadný zelený bylinkový olej - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Bylinkový olej se skvěle hodí na doplnění salátů, polévek, grilovaného masa nebo těstovin. A připravíte si ho velmi jednoduše! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, jak jasně zelený bylinkový olej připravit v kuchyňském robotu Monsieur Cuisine, ale snadno to zvládnete i s běžným kuchyňským vybavením. ️ Kromě oleje, který není příliš aromatický (takže nejlépe slunečnicový), budete potřebovat špenát pro krásně zelenou barvu a nať dlouholisté petržele pro skvělou chuť. Samotný olej je pak potřeba ještě důkladně propasírovat a přecedit, abyste z něj dostali všechny zbytky bylinek. Ty ale nepřijdou vniveč a můžete je v kuchyni použít podobně jako třeba pesto. Vyzkoušejte i další varianty, například s bazalkou!

Suroviny:
· 250 g listový špenát
· 85 g listová petržel
· 1 l slunečnicový olej

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/snadny-zeleny-bylinkovy-olej

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Zalití bylinek olejem
0:54 Rozmixování
1:14 Zahřátí
1:34 Finální rozmixování
2:25 Scedění a propasírování
3:34 Separování oleje
3:55 Závěr