Snídaňové loupáky - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Křupavé loupáčky jsou ideálním základem dobré snídaně, ať už si je dáte s jogurtem, máslem nebo třeba horkým kakaem. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na kynuté loupáky, které zvládne doopravdy každý. Kromě toho, že zjistíte, jak správně připravit kynuté těsto, uvidíte i jak ho následně správně vyválet, rozkrájet a loupáčky zamotat podle vzoru francouzských croissantů. Až je posypete mákem, dopřejete jim pár minut v troubě a následně je necháte trochu vychladnout, můžete se do nich pustit!

Suroviny:
· 400 g hladká mouka
· 65 g krupicový cukr
· 25 g čerstvé droždí
· 80 g máslo
· 1 vejce „M“ + na potření
· 200 ml plnotučné mléko
· 4 g sůl
· na posypání mák

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/snidanove-loupaky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:08 Příprava těsta
0:46 Vyválení a příprava loupáčků
1:35 nakynutí a pomazání vejcem a mákem
1:55 Pečení