Špízy z jehněčí kýty se zeleninou a s mátovou salsou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Když dojde na špízy, patří jehněčí kýta k nejlepšímu masu, které můžete použít. A přesně to udělal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na špízy z jehněčí kýty a zeleniny. Ve svém návodu vám ukáže, jak maso správně očistit i jak připravit marinádu na jehněčí z citronové kůry a česneku. Až maso necháte odležet, můžete se pustit na přípravu špízů, kde kromě jehněčího použijete i zeleninu – papriky, lilek a červenou cibuli. Jako příloha pak poslouží brambory pečené v troubě a výborná mátová salsa s česnekem, bazalkou a citronovou šťávou. Dejte nám do komentářů vědět, jak si nejraději dopřáváte špízy vy!


Suroviny:
Špízy:
· 1,5 kg jehněčí kýta
· olivový olej Primadonna
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 bio citron (kůra)
· čerstvá bazalka
· 8 stroužků česnek
· 1 lilek
· 2 červená paprika
· 2 červená cibule
· 2 lžíce máslo Pilos
· 1,5 kg brambory
· čerstvý rozmarýn
Salsa:
· 2 kyselá okurka Freshona
· 1 stroužek česnek
· 1 červená cibule
· 1 krajíc chlebová střídka
· čerstvá bazalka
· čerstvá máta
· olivový olej Primadonna
· 1 pálivá paprička
· ½ citron (šťáva)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/spizy-z-jehneci-kyty-se-zeleninou-a-s-matovou-salsou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
1:39 Příprava zeleniny
2:17 Napichování špízů a opékání masa
2:38 Příprava brambor a pečení
3:40 Příprava salsy
5:35 Servírování a závěr