Srílanský čočkový dhal - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Mezi nejoblíbenější pokrmy nejenom na Srí Lance, ale v celé Indii patří tradiční čočkový dhal. Zkuste přenést trochu orientálních vůní do své kuchyně a připravit si ho doma! Šéfkuchař Roman Paulus během svého putování po Cejlonu natočil video recept na tuto klasickou specialitu. Naučíte se namíchat základ, do kterého kromě šalotky patří i spousta koření, skořice a chilli nevyjímaje. ️ Nejdůležitější surovinou dhalu je pak červená čočka vařená v kokosovém mléce a dokončená kokosovou smetanou. Až budete mít hotovo, stačí přidat rýži a můžete podávat! Už jste někdy dhal vyzkoušeli?

Suroviny:
· 2 lžíce kokosový olej
· 0,5 lžičky římský kmín
· 0,5 lžičky černá hořčičná semínka
· 0,5 lžičky pískavice řecké seno
· 0,5 svitek skořice
· 1 × sušená pálivá paprička
· 1 lžička drcené chilli
· 1 × šalotka
· 2 stroužky česnek
· 150 g červená čočka
· 200 ml řídké kokosové mléko
· 0,5 lžičky mleté chilli
· 0,5 lžičky mletá kurkuma
· 1 lžička kari koření
· 100 ml kokosová smetana (husté kokosové mléko)
· sůl
· pepř
· 10 × kari lístek


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/srilansky-cockovy-dhal

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu a restování do zlatova
0:25 Přidání čočky a podlití kokosovým mlékem
2:16 Dokořenění a dovaření
2:35 Přidání kokosového krému a bylinek
3:11 Dokončení a servírování