Steak z přeštické krkovice se šťouchanou mrkví se zázvorem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Krkovice je právem považována za jedno z nejšťavnatějších mas. Dvojnásobně to platí o krkovičce z přeštického prasete – maso tohoto českého plemena má vyšší podíl tuku a krásné mramorování. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém ukáže, jak z „Přeštíka“ připravit výborné steaky. Naučíte se, jak krkovici v pánvi správně zatáhnout, aby neztratila nic ze své šťavnatosti, jak maso ovonět bylinkami a lahůdkovou cibulkou a hlavně i to, jak připravit originální přílohu v podobě šťouchaných brambor s mrkví a zázvorem. Už jste přeštickou krkovici někdy vyzkoušeli?

Suroviny:
· 100 g másla Pilos
· 20 g zázvoru
· 400 g mrkve
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· špetka římského kmínu
· 350 ml vody
· 8 vepřových steaků z krkovice z přeštíka
· snítka čerstvého tymiánu
· snítka čerstvého rozmarýnu
· 9 lahůdkových cibulek
· 400 g vařených brambor

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/steak-z-presticke-krkovice-se-stouchanou-mrkvi-se-zazvorem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe