ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

@Jana C.

Kynutý švestkový koláč

INGREDIENCE

8 lžic hladké mouky, 10 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce moučkového cukru, 15g čerstvého droždí nebo jeden sáček suchého droždí, 250 ml mléka, 2 špetky soli, vanilkový cukr, 2 žloutky, 30 g sádla nebo 3 lžíce oleje,
Pečeme na 160 stupňů přibližně 40 minut podle trouby
Drobenka: 30g rozpuštěného másla, jedna sklenička polohrubé mouky, 3/4 skleničky moučkového cukru,
Tvarohová náplň: 500g tvarohu, 3 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce rumu, 750 g švestek vypeckované a omyté

#kolac #svestky #svestkovykolac #kynutetesto #moucnik #recept #recepty #zakusek