Tonka - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Slyšeli jste někdy o fazolích tonka? Dost možná ne, a tak je tohle video od šéfkuchaře Romana Pauluse ideální příležitostí, jak se s nimi seznámit. Zjistíte, odkud pocházejí, jak se vlastně připravují a co se s nimi dá všechno dělat. Je na nich úžasné, že se hodí jak do sladké, tak do slané kuchyně. Protože mají silné aroma vanilky, mandlí a hřebíčku, spolehlivě ochutí takřka jakýkoliv dezert. A z podobných důvodů se výborně hodí i k masu – telecímu, jehněčímu anebo třeba zvěřině. Roman Paulus na závěr připravil i návod na jednoduchý recept z tonka fazolí, sušenek a krému z mascarpone, který budete mít hotový rychleji, než se po něm stihne zaprášit. Už jste někdy tyto fazole vyzkoušeli?


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/tonka

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:10 Specifika fazolí Tonka
0:30 Jak se používají
0:40 Kde se používají
1:15 Příprava poháru
1:43 Závěr