Trhaná husa na asijský způsob v bramborové placce - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Tradiční svatomartinská husa má bezpochyby své kouzlo, ale co takhle si ji jednou připravit trochu originálně? Šéfkuchař Roman Paulus natočil výborný video recept na pomalu pečenou husu, kterou posléze natrhal a se saláty s kimchi a teriyaki omáčkou naplnil do bramborových placek. Možná se budete až divit, jak asijské chutě vypečené české huse sluší. Na úplný začátek se naučíte husu správně naplnit cibulí, zázvorem a jablky a posléze natrhanou plnit do placek – lokšů. Na závěr vám bude stačit už jen vybrat vhodné víno, se kterým si na takhle připravené huse pochutnáte. Jak si nejraději svatomartinskou husu dopřáváte vy?


Suroviny:
Pečená husa:
· 1 husa bez drobů Řezníkova čerstvá porce
· 1 cibule
· 100 g zázvor
· 1 jablko
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 2 lžíce celý kmín Kania
· 300 ml voda
Saláty:
· 110 g čínské zelí
· 190 g kimchi Vitasia
· 110 g ledový salát
· 1 mrkev
· 10 g třtinový cukr Belbake
· 30 g limetka (šťáva)
· 4 lžíce sójová omáčka Vitasia
Rolky:
· 600 g obrané maso z pečené husy
· 2 lahůdková cibulka
· 200 ml kořenící omáčka Teriyaki Vitasia
· 3 lžíce výpek z husy
· 8 bramborová placka - lokše
· 30 g extra panenský olivový olej


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/trhana-husa-na-asijsky-zpusob-v-bramborove-placce

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Náplň do husy a nasolení
1:06 Pečení
1:26 Příprava salátů
2:16 Natrhání masa a dochucení
3:07 Plnění bramborových placek
3:42 Servírování a závěr