Trhaný losos s marinovanou cuketou a medovo-hořčicovou omáčkou - R. Paulus - Kulinářská Akad. Lidlu

Zatímco trhané vepřové je už poměrně zajetá klasika, o trhaném lososu jste možná ještě ani neslyšeli. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na přesně tuhle pochoutku. Budete potřebovat filet lososa marinovaný v cukru a třtinovém rumu, který necháte následně udit teplým kouřem na grilu. ‍️ Potrvá to 20 minut, během kterých si připravíte medovo-hořčicovou omáčku inspirovanou Skandinávií – tedy s pořádnou porcí čerstvého nasekaného kopru. Na závěr už stačí jen přidat marinovanou mladou cuketu, natrhat lososa pomocí vidličky a lžíce a podávat! ️ Už jste někdy trhané rybí maso vyzkoušeli?

Suroviny:
Losos:
· 400 g filet lososa s kůží a šupinami
· 100 g sůl
· 100 g třtinový cukr
· 100 ml tmavý rum
· 1 lžíce extra panenský olivový olej
· 20 g pažitka
· 20 g šalotka
Příloha:
· 50 g plnotučná hořčice
· 50 g med
· 2 lžíce citronová šťáva
· 1 lžíce čerstvý kopr
· sůl
· pepř
· 30 g slunečnicový olej
· 200 g cuketa
· 1 lžíce extra panenský olivový olej
· focaccia (nebo bezlepková focaccia)
· luční květy na ozdobu


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/trhany-losos-s-marinovanou-cuketou-a-medovo-horcicovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Potření namarinovaného lososa olejem
0:32 Uzení teplým kouřem
0:45 Vložení do grilu a uzení
1:14 Příprava medovo hořčicové omáčky
2:03 Namarinování cukety
2:30 Natrhání hotového lososa
3:10 Ozdobení bylinkami
3:30 Dozdobení a servírování