Vaječná miska Egg hooper - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Jaká je oblíbená snídaně v jihovýchodní Asii? Nejsou to klasické lívance ani palačinky, ale vajíčka připravená na způsob „egg hopper“. Tento skvělý pokrm objevil šéfkuchař Roman Paulus na svých cestách po Srí Lance a teď se ho můžete naučit i vy. Indická snídaně spočívá v kynutém těstě s rýžovou moukou, kokosovým mlékem, vejci a speciální směsi plné šalotky a voňavého koření, ve které nechybí ani skořice nebo kardamom. Až budete mít hotovo, můžete si tuto výživnou snídani dopřát u stolu, ale také si ji vzít s sebou na cestu do práce jako praktický vajíčkový sendvič. Prozraďte nám, co nejraději snídáte vy!

Suroviny:
Těsto:
· 100 g rýžová mouka
· 0,5 lžičky sušené droždí
· 1 lžička cukr
· 1 × vejce „M“
· 1 lžíce strouhanka
· 150 ml kokosové mléko
· 70 ml kokosová smetana
Posyp:
· 3 lžíce kokosový olej
· 80 g šalotka
· 2 stroužky česnek
· 1 × pálivá paprička
· 1 lžička cejlonská skořice
· 6 tobolky kardamom
· 6 × hřebíček
· pepř
· 6 × kari lístek
· pandamový list
· 2 lžička mletá kurkuma
· 1 lžička mleté chilli
· 1 lžička drcené chilli
Dokončení:
· 10 × vejce „M“
· sůl
· pepř

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/vajecna-miska-egg-hooper

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:22 Příprava těsta
1:05 Kynutí těsta
1:09 Příprava posypu
2:20 Dodělání těsta
2:33 Příprava vajec
3:28 Servírování