Veganské cizrnové placičky s kukuřicí a jogurtovým dresinkem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Kdo chce zdravě žít, neměl by zapomínat jak na pohyb, tak na příjem dostatku zeleniny a luštěnin. Případné sportování je sice jen a pouze na vás, ale se zdravějším stravováním vám může pomoct šéfkuchař Roman Paulus, který natočil recept na veganské cizrnové placičky. Do nich kromě samotné luštěniny patří i česnek, červená a lahůdková cibulka, kukuřice, paprika nebo koriandr – tedy samé zdravé suroviny. Navíc je můžete připravovat jak na pánvi, tak ještě zdravěji v troubě. Skvěle si na nich posléze pochutnáte s dresinkem z jogurtu, balkánského sýra a variací bylinek. Jaký je váš oblíbený recept z cizrny?

Suroviny:
Veganské placky:
· 300 g vařená cizrna Freshona
· 1 červená cibule
· 1 limetka (šťáva)
· 2 stroužky česnek
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· keramický mlýnek s chilli Kania
· 100 g sladká kukuřice Freshona
· 100 g červená/žlutá/zelená paprika
· 10 g čerstvý koriandr
· 50 g lahůdková cibulka
· 1 lžička pálivá mletá paprika Kania
· 4 lžíce hladká mouka Belbake
· na smažení rostlinný olej Vita D'or

Salát s jogurtovým dresinkem:
· 300 g smetanový jogurt Pilos
· 100 g balkánský sýr Pilos
· 1 citron (šťáva)
· 1 hrst čerstvé bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kopr)
· 3 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 200 g mix listových salátů


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veganske-cizrnove-placicky-s-kukurici-a-jogurtovym-dresinkem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:

0:00 Úvod
0:10 Příprava základu na placičky
1:45 Tvarování placiček, pomoučnění a pečení v troubě
2:24 Příprava dresingu
3:27 Dokončení bylinkami
3:40 Závěr