Vegetariánská dršťková polévka z hlívy - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Mezi nejoblíbenější vegetariánské polévky patří dršťkovka z hlívy ústřičné. A není se čemu divit! Její příprava je velmi jednoduchá a snadno si na ni pochutná úplně každý – ať už preferuje vegetariánská jídla, nebo ne. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak dršťkovou polévku z hlívy připravit krok po kroku. Zjistíte, co všechno patří do základu, jakou přidat papriku i jak polévku zahustit a jak dlouho provářet. Nakonec si pochutnáte s čerstvým chlebem nebo i jen tak. Už jste někdy hlívu ústřičnou v polévce vyzkoušeli?

Suroviny:
· 3 lžíce rostlinný olej Vita D'or
· 5 × cibule
· 30 g mrkev
· 35 g celer
· 35 g kořenová petržel
· 4 stroužky česnek
· 200 g hlíva ústřičná
· 3 lžíce sekaná rajčata Freshona
· ½ lžičky celý kmín Kania
· 1 lžička sladká paprika Kania
· 1 lžička uzená paprika
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· 1 l zeleninový vývar
· 1 špetka sušená majoránka Kania
· 1 lžíce sekaná listová petržel
· Víkendový chléb

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/vegetarianska-drstkova-polevka-z-hlivy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Osmažení cibulky
0:25 Příprava základu na polévku
1:20 Dochucení základu
2:01 Zahuštění jíškou
2:24 Dochucení majoránkou a servírování