Zapečené bramborové casserole s omáčkou!| Chutný TV

Zapečené bramborové casserole s omáčkou!| Chutný TV

Brambory 1 kg
Máslo na vymazání plechu 20 g
Sůl ½ čajové lžičky
Černý pepř ½ čajové lžičky
Krémová kuřecí polévka 1 porce
Zakysaná smetana 450 g
Rozpuštěné máslo 80 g
Cibule 1 ks
Čedar 240 g

1) Brambory oloupeme a nastrouháme je 1 kg
2) Nastrouhané brambory dáme do pekáče (25x30 cm) vymazaného máslem a rovnoměrně je rozprostřeme 20 g
3) Brambory osolíme ½ čajové lžičky
4) A opepříme ½ čajové lžičky
5) Do mísy nalijeme vychladnutou krémovou kuřecí polévku, kterou jsme si předem uvařili 1 porce (Do hrnce nalijeme 250 ml kuřecího vývaru, 50 ml mléka a přivedeme k varu. Mezitím si v malé míse smícháme 20 g mouky s kořením: ½ čajové lžičky mleté cibule, ½ čajové lžičky sušeného česneku, ½ čajové lžičky černého pepře, ½ čajové lžičky soli, ½ čajové lžičky sušené petržele a přidáme 100 ml mléka. Mícháme, dokud nevznikne velmi hustá směs. Smíchané mléko s moukou dáme do hrnce s kuřecím vývarem. Mícháme, dokud nevznikne hustý krém. Poté sundáme z plotny a necháme vychladnout.)
6) Přidáme zakysanou smetanu 450 g
7) Přilijeme rozpuštěné máslo 80 g
8) Přisypeme nasekanou cibuli a promícháme 1 ks
9) Směs rozprostřeme na vrstvu z brambor
10) Mezitím si nastrouháme čedar 240 g
11) Nastrouhaným sýrem posypeme celý povrch
12) PEČEME NA 2000C / 45-55 MIN