Domácí chleba se zlatohnědou kůrkou - těsto je kypré náplň má skvělou chuť| Chutný TV

Domácí chleba se zlatohnědou kůrkou - těsto je kypré náplň má skvělou chuť| Chutný TV

Mléko 360 ml
Sušené droždí 7 g
Cukr 20 g
POČKÁME 10 MIN
Sůl 10 g
Rozpuštěné máslo 60 g
Mouka 550 g
NECHÁME KYNOUT 1 HODINU
Mouka na vál 20 g
Slanina 350 g
Sýr 70 g
Olej na vymazání formy 1 čajová lžička

1) Do mísy si nalijeme teplé mléko 360 ml
2) Přisypeme sušené droždí a cukr 7 g/20 g
3) Promícháme metlou
4) Přikryjeme utěrkou
5) POČKÁME 10 MIN
6) Poté přidáme sůl a rozpuštěné máslo 10 g/60 g
7) Trochu promícháme dřevěnou vařečkou
8) Přisypeme prosetou mouku a znovu promícháme dřevěnou vařečkou 550 g
9) Vypracujeme pružné a jemné těsto
10) Přikryjeme ho utěrkou
11) NECHÁME KYNOUT 1 HODINU
12) Těsto položíme na vál posypaný trochou mouky 20 g
13) Těsto rozdělíme 7 stejných dílů a vytvoříme z nich kuličky
14) Posypeme je trochou mouky, zploštíme je a vytvoříme z nich kolečka (o průměru asi 8 cm)
15) Horní stranu přeložíme do středu, poté přeložíme i spodní stranu
16) Těsto rozválíme válečkem (musí být velmi tenké)
17) A pomocí ostrého nože rozkrojíme od kraje těsto a vytvoříme proužky silné 0,7-1 cm
18) Na proužek těsta položíme 2 plátky slaniny 350 g
19) Na okraj proužku položíme plátek sýra a poté těsto zamotáme tak, aby nám vznikl „květ“ 70 g
20) Stejným způsobem vytvarujeme i ostatní proužky
21) „Květy” položíme do formy (o průměru 20 cm)
22) NECHÁME KYNOUT 30 MIN
23) PEČEME NA 180 °C/45 MIN