Houbové rizoto se batáty a mascarpone - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pokud znáte rizoto jedině jako oběd ze školní jídelny, přicházíte o spoustu zajímavých chutí! Pravé italské rizoto z rýže arborio je samo o sobě (i bez smetany) krásně krémové a výborně se kombinuje s celou řadou dalších přísad. Šéfkuchař Roman Paulus připravil variantu s batáty (sladkými brambory), hlívou ústřičnou a mascarpone. Naučíte se jak zarestovat rýži s bílým vínem, kdy přidat batáty i jak připravit hlívu ústřičnou, která je základem tohoto houbového rizota. Zajímavou změnou oproti nejznámějším italským rizotům je pak mascarpone použité namísto parmezánu, díky čemuž získá rizoto ještě hladší krémovou strukturu. Už jste pravé italské rizoto někdy ochutnali?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/houbove-rizoto-se-bataty-a-mascarpone

Suroviny:
- 4 lžíce bio extra panenského olivového oleje Primadonna
- 1 cibule
- 200 g rýže Arborio Italiamo
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- 50 ml suchého bílého vína Soave
- 1 sladký brambor (batát)
- 600 ml zeleninového vývaru
- 2 lžíce másla
- 200 g hlívy ústřičné
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 1 lžíci sekaného čerstvého tymiánu
- 3 stroužků česneku
- keramický mlýnek s chilli Kania
- 2 lžíce mascarpone Italiamo
- 2 lahůdkové cibulky
- 4 lžíce hoblinek parmezánu Parmigiano Reggiano Italiamo
- hrst solených pražených kešu


Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe