Hovězí závitek s prosciuttem a chřestem - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Máte rádi španělské ptáčky? Pak by vám mohl chutnat i tento recept! Závitky z hovězího masa se dají připravit na stovky různých způsobů a jeden takový vám představí i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Společně se svým hostem se pustil do hovězího závitku s prosciuttem a bílým chřestem. Zjistíte, jaký je rozdíl mezi bílým a zeleným chřestem, jak chřest očistit i jak připravit plátky hovězího na rolády. Zatímco se budou závitky smažit na sádle s cibulí, můžete si uvařit rýži jako přílohu a chřestovou omáčku s rozmarýnem. Zaručeně si pochutnáte! Napište nám, jaký recept s chřestem máte nejraději vy!

Suroviny:
· 400 g bílý chřest
· 800 g hovězí kýta
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 3 lžíce kremžská hořčice Kania
· 100 g prosciutto crudo Italiamo
· 2 lžíce hladká mouka Belbake
· 50 g vepřové sádlo Pikok
· 1 cibule
· 4 stroužky česnek
· 200 ml bílé suché víno
· 300 ml vývar
· 1 hrst čerstvý rozmarýn
· 200 g basmati rýže Golden Sun
· olivový olej Primadonna


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/hovezi-zavitek-s-prosciuttem-a-chrestem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:53 Příprava chřestu, příprava masových závitků
2:58 Obalení závitků a smažení
3:30 Příprava rýže
4:04 Přidání cibule a česneku k masu
4:55 Víno k masu a dušení
5:50 Dokončení masa, přidání chřestu a rozmarýnu
6:55 Servírování