Jak nahradit maso? Seitan a sója na talíři - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Nemusíte být zrovna vegani nebo vegetariáni, abyste si pochutnali na rostlinných alternativách klasického masa. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém ukazuje ty nejpoužívanější, a radí, co z nich připravit. Podíváte se tak třeba několik druhů tofu – přírodní, marinované i uzené, které se dá připravovat podobně jako kterékoliv jiné maso. Známé jsou i sójové nudličky – ty se zas skvěle hodí například do asijské kuchyně. Oblíbená je také vařená a fermentovaná sója, které se říká tempeh, nebo překvapivě lehce stravitelný lepek seitan. Už jste někdy nějaký recept s těmito rostlinnými výrobky vyzkoušeli? A jak jste si pochutnali?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-nahradit-maso-seitan-a-soja-na-taliri

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Tofu
0:57 Sója
1:43 Tempeh
2:03 Seitan
2:41 Závěr