Jak vykostit kýtu ze zvěřiny - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Ať už máte kýtu jelení, dančí, nebo třeba srnčí, vykostit je všechny můžete podle stejného návodu. A nejlépe podle toho, který natočil šéfkuchař Roman Paulus. Naučíte se, jak správně z masa odřezat šlachy, blány i kosti tak, abyste z kýty dostali úplné maximum. Uvidíte i jaké kusy masa vám při tzv. bourání vzniknou – spodní a vrchní šál, váleček i ořech. Maso ze zvěřinové kýty je pak skvělé například špikované na smetaně nebo jako steak či řízek. A co byste z daňka nejraději uvařili vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-vykostit-kytu-ze-zveriny

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Vykoštění dančí kýty
0:17 Seříznutí kolínka
0:38 Vykoštění kýty
1:20 Rozbourání na jednotlivé části
1:54 Jak použít jednotlivé části