Králík na smetaně se špeclemi - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Že je králík na smetaně klasika, která vás nedokáže překvapit? Tak to vyzkoušejte recept podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který podusil králíka na základu z kořenové zeleniny, česneku a hub (žampionů) a smetanovou omáčku dochucuje suchým bílým vínem. Na takovém králíkovi si pochutnáte nejlépe s opékanými špeclemi, ale klidně i s jakoukoliv jinou přílohou, kterou máte nejraději. Vyzkoušíte?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/kralik-na-smetane-se-speclemi

Suroviny:
Králík na smetaně:
- 800 g králičích dílů s kostí
- bio extra panenský olivový olej Primadonna
- 1 velká mrkev
- 100 g celeru
- 3 bobkové listy Kania
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- nové koření Kania
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- hladká mouka Castello (na obalování)
- čerstvý rozmarýn
- 100 g bílých žampionů
- 150 ml bílého suchého vína Soave
- vývar nebo voda
- 250 ml smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)

Špecle:
- 500 g chlazených špeclí Chef Select
- 2 lžíce másla Pilos
- čerstvá petrželová nať

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe