Špagety s krevetami a pikantní krémovou omáčkou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Špagety – rychlé a výtečné jídlo. A co teprve s krevetami a lehce pikantní omáčkou podle receptu Marcela Ihnačáka. Základem pikantní omáčky je kromě česneku ještě pálivá paprička, takže si intenzitu pálivosti můžete upravit díky přidání nebo ubrání paprikových semínek. ️ Do omáčky pak patří ještě smetana, bílé suché víno, baby špenát a samozřejmě samotné krevety. Těstoviny pak smícháte přímo pánvi s krevetovou salsou a můžete servírovat! ️ Jak si špagety nejraději připravujete vy?

Suroviny:
· 4 stroužky česnek
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 2 × pálivá paprička
· olivový olej Primadonna
· 1 hrst čerstvá bazalka
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 300 g krevety
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 250 g špagety Combino
· 50 ml bílé suché víno Soave
· 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· 100 g baby špenát
· ½ × citron (šťáva)


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/spagety-s-krevetami-a-pikantni-kremovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava základu na pánev
1:40 Krevety do základu
1:56 Vaření špaget
2:04 Podlití základu vínem
2:13 Přilití smetany
2:33 Přidání špenátu
2:45 Špagety na pánev a dochucení
3:31 Servírování